عالیقدر امیرالمؤمنین حفظه الله تعالی زعیم ا.ا.ا دیروز ضمن دیدار از پوهنتون کندهار در یک نشست بزرگ با اشتراک رهبری، استادان، کارمندان و محصلان این پوهنتون سخنرانی کرد.

برای نخستین بار عالیقدر امیرالمؤمنین شیخ القرآن و الحدیث مولوی هبة الله اخندزاده حفظه الله تعالی ورعاه زعیم امارت اسلامی افغانستان، بعد از ظهر دیروز از پوهنتون کندهار دیدن نموده، ضمن دیدار با اعضای رهبری، استادان، کارمندان و محصلان این پوهنتون برای آنان سخنرانی همه جانبه کرد.
در آغاز عالیقدر امیرالمؤمنین حفظه الله تعالی ورعاه در رابطه به ارزش علم و اهمیت علوم دینی و عصری صحبت کرده، برای استادان و محصلان در حصه آموزش علوم دینی و عصری توصیه های لازم نموده بیان داشت که نیت تان را صرف برای رضا الله نکهدارید و با استفاده از علم خود به دین و مردم تان منفعت برسانید.
ایشان همچنان خطاب به استادان و محصلان گفت: « استادان و محصلان؛ آموزش های دینی و دنیایی را بیاموزید، و نیت تان را صرف خدمت دین بگردانید، زیرا که شما در جامعه قدر زیاد دارید، جامعه به طالب العلمان مدرسه، مکتب و پوهنتون به دیده قدر نگریسته و از شما آرزوی خدمتگزاری دارند؛ در این کشور چندین بار کفار آمدند و شکست خوردند؛ حالا الحمدلله افغانستان در روشنایی یک نظام اسلامی آزاد ترقی می کند».
عالیقدر امیرالمؤمنین حفظه الله تعالی همچنان اضافه نمود: « از شما تقاضا دارم، تاریخ قهرمانان، مبارزین و شهیدان تان را نوشته و آن را به سطح جهانی معرفی نمائید؛ زیر مجاهدین در شرایط دشوار به کمک و نصرت الله تعالی وطن را آزاد ساختند و حالا نوبت شماست، چنان زحمت بکشید که با قدرت علم و دانش تان افغانستان را در قطار کشور های پیشرفته دنیا قرار داده، تا خارجیان بخاطر یاد گرفتن از شما اینجا بیایند و شما با استفاده از دانش تان بر جهان حکمرانی کنید».
عالیقدر امیرالمؤمنین حفظه الله تعالی ورعاه در ادامه گفت، افغانستان خانه مشترک تمام شماست و هریکی از شما در این نظام جایگاه ویژه ی دارید، امارت اسلامی افغانستان در مورد شما اراده خیر دارد؛ هر دو نهاد علمی مدرسه و پوهنتون یکی است حمایه و محافظت این دو بر ما لازم است.
محترم امیرالمؤمنین حفظه الله در ادامه صحبت های شان فرمودند، امارت اسلامی افغانستان تمام سهولت های لازم را در بخش پیشرفت علم مهیا کرده، ما به وزارت تحصیلات عالی گفتیم؛ استادان خارجی به هر قیمت که جهت تدریس به پوهنتون های افغانستان میایند، پرداخت کنید و جوانان کشور را بگونه مسلکی تربیه نمایند. موصوف همچنان به اشتراک کنندگان گفت شما مردم علمی هستید، برای اتحاد، یک پارچگی و پیشرفت وطن کار نموده و بگونه صادقانه خدمت ملت تان را انجام دهید.
عالیقدر امیرالمؤمنین حفظه الله تعالی همچنان گفت، هر فرمان با مشوره علماء کرام از قرآن و حدیث گرفته شده که اوامر خداوند متعال است.
قابل یاد آوری است که این نشست در مسجد جامع پوهنتون کندهار دایر شده بود که در آن تعداد زیادی محصلان، استادان و کارمندان این پوهنتون اشتراک نموده بودند.
مورخ: چهارشنبه
۱۳ شعبان ۱۴۴۶ هـ.ق
۲۴ دلو ۱۴۰۳ هـ.ش
۱۲ فبروری ۲۰۲۵ م